• NL: Verzenden voor vast bedrag €19,99
 • EU shipping €34,99,-
 • Kom langs op afspraak +31646626041
 • EU Shipping €34,99/ NL Shipping €19,99!
 • info@dutchcoralfarm.eu
 • NL: Verzenden voor vast bedrag €19,99
 • EU shipping €34,99,-
 • Kom langs op afspraak +31646626041
 • EU Shipping €34,99/ NL Shipping €19,99!
 • info@dutchcoralfarm.eu

Polyplab Genesis Rock x2 + Genesis booster

€ 64,99
-15%
€ 54,99
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Verhoog de algehele filtratiekracht van uw tank, of geef uw bestaande tank een boost, door deze twee Genesis Rocks toe te voegen en een bacteriesupplement Polyplab Genesis te gebruiken.


 • Inclusief 2 x Genesis Rocks (10x10x2.5cm), 1 x Fles Genesis Bacteriën
 • 2150 extra vierkante meter bacteriële ruimte voor elk blok. Minder levend steen nodig die veel ruimte vergen.
 • Vermindert fosfaat/nitraat en andere opgeloste organische verbindingen.
 • Verhoogde gunstige bacteriekolonies.
 • Zero Leach-technologie – 100% gebakken keramiek.
 • Geschikt voor zoutwater en zoetwater aquaria, zie video voor mee info.


Wat is Genesis rock?

Genesis Rock is een 100% keramische verbinding gebakken op 600+ graden die jarenlang meegaat in je tank. Deze blokken bieden meer dan 2150 vierkante meter ruimte per blok voor de vorming van nuttige aquariumbacteriën, bieden een enorme hoeveelheid filtratiekracht en verminderen aanzienlijk fosfaten, nitraten en andere opgeloste organische verbindingen. De Genesis Rock kan worden gebruikt in zoet- of zoutwateraquaria en kan worden gebruikt onder uw zand- of rotssubstraat, in uw refugium of gewoon verborgen in uw aquascape.

Wat zijn Genesis Bacteria?

Een geconcentreerd mengsel van slapende bacteriën.

In samenwerking met een Canadees biotechnologiebedrijf hebben we een op maat gemaakte mix van bacteriestammen vervaardigd met concentraties van meer dan 80 miljard cellen/ml. In hun planktonische toestand dienen deze bacteriën als een zeer voedzame voedselbron voor koralen en zoöplankton. Wat nog belangrijker is, deze complementaire bacteriestammen vormen biofilms die voedingsstoffen verbruiken.

Genesis Rock gebruik:

Elke Genesis Rock kan een aquarium van maximaal 1300 liter ondersteunen, deze kit bevat een dekking van 2600 liter met twee stenen. Zwaardere tanks voor biologische belasting, zoals bijvoorbeeld predatortanks, zouden de hierboven voorgestelde dekking moeten vergroten.

Materiaal goed uitspoelen met gezuiverd water, maar bij voorkeur aquariumwater. Ons gesteente is speciaal ontworpen voor nu uitloging, dus we hebben heel weinig stof, maar we raden aan om het voor de zekerheid te wassen.

Plaats Genesis Rock in een plastic bak, vul deze met aquariumwater en voeg je favoriete bacteriële product toe (onze favoriet is Polyplab Genesis). Voeg je bacteriën toe aan de container op basis van de grootte van het aquarium waarin je de stenen toevoegt. Laat uw Genesis Rocks minimaal 12 uur staan ​​en plaats ze vervolgens in uw aquarium. Als u geen bacteriesupplement gebruikt, kunt u na het spoelen steen direct in het aquarium leggen. U kunt het doorweekte water weggooien om ervoor te zorgen dat er geen microscopisch stof in uw aquarium terecht komt.

Het gebruik van meer blokken dan de hierboven aanbevolen capaciteit is oké en verhoogt uw filtratievermogen.

Aeroob – Geoptimaliseerd voor verwijdering van nitriet en ammoniak
Om de Genesis Rocks te gebruiken om aerobe bacteriën te creëren, plaatst u de blokken boven het waterniveau over uw refugium, overloop of opgehangen in uw systeem. Laat tankwater over de rotsen lopen en laat de overloop in je opvangbak, refugium of display lopen. Laat niet uw hele systeemstroom over de rotsen lopen, slechts ongeveer 40 gallons per uur wordt geschat voor deze toepassing.

Anaëroob – Geoptimaliseerd voor nitraatverwijdering
Installeer de Genesis Rocks in een gebied met een zeer laag debiet, verstoken van zoveel mogelijk zuurstof onder de waterlijn. Dit kan een laag stroomgebied zijn in uw sump of refugium, onder uw zand of in uw aquascape. Anaërobe bacteriën breken het meeste nitraat af in deze zuurstofarme omgevingen.

Aëroob en anaëroob – Geoptimaliseerd voor algemene prestaties
Installeer de Genesis Rocks in een medium stroomgebied van uw tank, sump, refugium of ander deel van uw systeem met een medium stroom water. Hierdoor kunnen de buitenkant van je Genesis Rocks aërobe bacteriën verspreiden, terwijl de binnenste delen van je Genesis Rocks anaërobe bacteriën genereren.

*Zorg ervoor dat u de Genesis Rock niet in een gebied plaatst waar hij tegen andere apparatuur kan wrijven en schade aan het blok kan veroorzaken, zoals een trillende eiwitafschuimer als voorbeeld.

GENESIS BACTERIA gebruik:

Dagelijks 1 druppel per 75 liter totale systeemwater hoeveelheid. Verhoog tot 4 druppels per dag per 75 liter gedurende twee weken als u een nieuw systeem opstart.